How to make my opthalmic equipment compatible with DICOM

General discussion for DICOM standard
Post Reply
thrushitha
Posts: 6
Joined: Thu May 05, 2016 8:29 am

How to make my opthalmic equipment compatible with DICOM

Post by thrushitha » Thu May 05, 2016 8:39 am

Hello

I have any opthalmic equipment, which does not have any display. It captures images and i need to transfer these images to computer. In order to do this i wanted to use DICOM. But how do i install dicom on my equipment ?
Is dicom standard a software where v just need to run installation? but how can i install on my medical equipment?
I read through some papers and found that we need to set ip and port address for communication of images but how to do it through my medical equipment ? should i write code for it ? Also whom to ask with this conformance statement and worklist ? should I contact dicom people ?

Can anyone help? i m new to this forum.


Thanks in advance :)

simeon
Site Admin
Posts: 233
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am
Location: Bulgaria
Contact:

Re: How to make my opthalmic equipment compatible with DICOM

Post by simeon » Thu May 05, 2016 11:07 am

You have to contact vendor of you equipment.

thrushitha
Posts: 6
Joined: Thu May 05, 2016 8:29 am

Re: How to make my opthalmic equipment compatible with DICOM

Post by thrushitha » Thu May 05, 2016 11:12 am

Sir, im the developer(manufacturer) of that opthalmic equipment. so i need to make add dicom into my device. so which vendor should i contact ???

Post Reply