annotations in exported images

General discussion for MicroDicom viewer
Post Reply
dgiscool
Posts: 1
Joined: Fri Dec 30, 2011 12:28 pm

annotations in exported images

Post by dgiscool » Fri Dec 30, 2011 12:31 pm

Hello,

when i export to a picture file, the annotations are not saved with the images. Is there any way to keep the annotations in the exported images ?

thanks
deep

simeon
Site Admin
Posts: 226
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am
Location: Bulgaria
Contact:

Re: annotations in exported images

Post by simeon » Sat Jan 14, 2012 10:43 am

Hi
This feature will be available in future version.

jernejp
Posts: 3
Joined: Wed Sep 23, 2015 12:38 am

Re: annotations in exported images

Post by jernejp » Wed Sep 23, 2015 12:58 am

Is it posible to save annotations in file as xml and not in image?

simeon
Site Admin
Posts: 226
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am
Location: Bulgaria
Contact:

Re: annotations in exported images

Post by simeon » Fri Sep 25, 2015 3:09 pm

No it is not possible. Please explain me in more details why you want to export annotations.

jernejp
Posts: 3
Joined: Wed Sep 23, 2015 12:38 am

Re: annotations in exported images

Post by jernejp » Fri Sep 25, 2015 3:17 pm

1.When you draw/write annotations you can edit this while you are in MicroDicom
2.When You save this dicom the annotations are "merged" with image

I asking if is posible to serialize annotation objects and save/load into external file or custom dicom tag that you can edit them after,
but leave the original image the same.

simeon
Site Admin
Posts: 226
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am
Location: Bulgaria
Contact:

Re: annotations in exported images

Post by simeon » Fri Sep 25, 2015 3:20 pm

Yes it is possible. I will write in TODO list.
Thanks.

sasvoigts
Posts: 1
Joined: Sun Oct 04, 2015 12:23 pm

Re: annotations in exported images

Post by sasvoigts » Tue Dec 15, 2015 8:21 am

No it is not possible.

simeon
Site Admin
Posts: 226
Joined: Thu Jan 01, 1970 2:00 am
Location: Bulgaria
Contact:

Re: annotations in exported images

Post by simeon » Fri Jan 08, 2016 11:39 am

Yes for now it is not available. But will be available in future version.

Post Reply